Waarom

Zeventig procent van de ziektes waar mensen heden te dage aan lijden worden veroorzaakt door een leefstijl die ziekte veroorzaakt en die het voortschrijden er van bevordert.

Allereerst probeer ik te achterhalen waarom iemand ziek is geworden. Vaak helpen persoonlijke leefstijladviezen al om de ziektelast te verminderen. Adviezen op het gebied van voeding en drinken, slapen en rusten, inspanning en ontspanning, zingeving. Als de leefstijladviezen niet afdoende werken, dan kan een volgende stap het inzetten van homeopathische medicatie zijn.

Een goed gekozen homeopathisch geneesmiddel stimuleert het zelfgenezend vermogen van het lichaam op een milde, natuurlijke manier.

In principe worden klacht en oorzaak bestreden, zodat de verschijnselen later niet opnieuw terug komen. Het genezingsproces betreft heel de mens en voltrekt zich in het tempo van het lichaam.

Na de behandeling

Na een succesvolle behandeling zijn de gezondheidstoestand en het welbevinden verbeterd.

Patiënten geven aan dat zij niet alleen van hun klacht af zijn, maar ook van niet genoemde ongemakken en kwalen. Bovendien voelen zij zich veelal rustiger, vrijer en hebben meer energie.